Stop online pesten en begin dan vooral bij jezelf!

14 november 2016

Stop online pesten en begin dan vooral bij jezelf!

14 november 2016
online pesten

Afgelopen weekend stond Facebook vol met een plaatje van een poepende Sinterklaas in een schoorsteen waarbij hij zich afvroeg of hij wel de goede schoorsteen had. Heb je hem gezien, dan weet je vast wel over wie dit plaatje gaat. Ik heb hem gezien, ik heb gezucht en ben verder gegaan met Facebook. Niet teveel over nadenken. Als mensen dit denken is het prima. Was mijn mening.

Was mijn mening. Want vandaag was er een discussie ook op Facebook waarbij de vraag werd gesteld hoe je hiermee om moet gaan. Dat zette me aan het denken en ook de rest. Want wat als we open en bloot dit soort plaatjes online zetten – en het oké vinden dat mensen dit plaatsen -, in hoeverre doen we dan mee met het cyberpesten.

Stop online pesten en begin dan vooral bij jezelf en je eigen tijdlijn!

Het cyberpesten dat we juist bij de jeugd willen vermijden. Waar de overheid programma’s voor in het leven roept, scholen op hameren en waar wij als ouders (en aanverwanten) ons terecht zorgen om maken.  En wat gebeurt er nu? Wat doen wij als ouders, ooms en tantes, opa’s en oma’s dan nu?  We gaan met het accepteren van dit soort plaatjes regelrecht tegen deze programma’s en onze eigen zorgen in. En als klap op de vuurpijl wensen we, in de vorm van een kindervriend nog wel, iemand een lading stront over zich heen?

Denk daar eens over na, alsjeblieft

 

 

Coverbeeld: online pesten via shutterstock

 

Delen is fijn!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

3 Comments

 • Simone 14 november 2016 at 10:45

  Mooi geschreven Marlieke!

 • Meergeldminderstress 14 november 2016 at 12:10

  helemaal mee eens! Ik heb het plaatje gelukkig niet gezien, maar het is toch echt iets waar we niet blij van worden.

 • Marijke 14 november 2016 at 14:02

  Goed punt! Er is hier heel hard om gelachen in huis. Maar ik vond hem eerlijk gezegd niet zo grappig. Net als al die andere discussies over dit feest. Ondanks dat ik er soms ook weer intrap en toch reageer……

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×