Stiekem snoepen en nu?

Een goed voorbeeld hebben mijn kinderen helemaal niet als het om niet snoepen gaat. Ik hou namelijk van chocola, chips, koekjes en ga zo maar door. Het meeste gesnoep doe ik echter ’s avonds als de kinderen slapen, veel mogen ze er daarom niet van mee krijgen. Wat schetste echter mijn verbazing? Eva snoept achter mijn rug hele chocoladerepen op!

Vond ik daar ineens lege verpakkingen

Het begon vorige week. Elke ochtend sprong Eva opgewerkt uit bed om vervolgens te vragen of ze naar boven mocht om te kleuren. Wanneer ik dan boven was, zat ze altijd heerlijk te kleuren in de speelkamer. Ik zocht er niks achter, totdat ik zaterdagochtend Liza ineens uit de speelkamer met een stukje chocola zag komen. Naast Eva stond een leuk blauw bakje gevuld met netjes gebroken stukjes chocola. Ik was verbaasd en zei Eva dat ze dit niet meer mocht doen. Ik heb niet verder gevraagd en dacht eigenlijk dat een eenmalige stoute actie was.

Dat was het niet. Want nadat ze nog wat andere dingen stout deed die dag, moest ze me helpen met opruimen en schoonmaken. Wat een kleine draak en wat heb ik soms weinig zin om boos te worden. Dan maar zo. Met dat opruimen zag ik ineens 3 lege verpakkingen van de chocola liggen in de speelkamer. Wooh! Die durft!

Eva wond er geen doekjes om. Ze vertelde eerlijk dat ze iedere ochtend een chocoladereep pakte en deze opsnoepte voordat ik uit bed kwam. Dat verklaarde natuurlijk een hele hoop.

Ik moet Floris mijn verontschuldigingen aanbieden, ik gaf hem namelijk de schuld dat de chocola steeds op was.

Hoe straf je hier nou voor?

Ik moest ineens mijn moederschapskills aan gaan spreken. Waar zitten die toch verstopt? Wat voor straf geef je voor het stiekem pakken van 3 chocoladerepen en het opeten daarvan?

Uiteindelijk besloot ik het straffen ook met snoep te doen. Eva krijgt twee dagen geen snoepjes en mag de hele week geen zoetigheid op brood. Ik denk dat ze het daarna wel heeft begrepen. Niet vreselijk streng, maar wel (denk ik) effectief.

Wat zou jij hebben gedaan in mijn plaats? Ben ik te soft, te streng?

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

12 Comments

Laat hier je reactie achter