Stiekem snoepen en nu?

9 maart 2016

Stiekem snoepen en nu?

9 maart 2016

Een goed voorbeeld hebben mijn kinderen helemaal niet als het om niet snoepen gaat. Ik hou namelijk van chocola, chips, koekjes en ga zo maar door. Het meeste gesnoep doe ik echter ’s avonds als de kinderen slapen, veel mogen ze er daarom niet van mee krijgen. Wat schetste echter mijn verbazing? Eva snoept achter mijn rug hele chocoladerepen op!

Vond ik daar ineens lege verpakkingen

Het begon vorige week. Elke ochtend sprong Eva opgewerkt uit bed om vervolgens te vragen of ze naar boven mocht om te kleuren. Wanneer ik dan boven was, zat ze altijd heerlijk te kleuren in de speelkamer. Ik zocht er niks achter, totdat ik zaterdagochtend Liza ineens uit de speelkamer met een stukje chocola zag komen. Naast Eva stond een leuk blauw bakje gevuld met netjes gebroken stukjes chocola. Ik was verbaasd en zei Eva dat ze dit niet meer mocht doen. Ik heb niet verder gevraagd en dacht eigenlijk dat een eenmalige stoute actie was.

Dat was het niet. Want nadat ze nog wat andere dingen stout deed die dag, moest ze me helpen met opruimen en schoonmaken. Wat een kleine draak en wat heb ik soms weinig zin om boos te worden. Dan maar zo. Met dat opruimen zag ik ineens 3 lege verpakkingen van de chocola liggen in de speelkamer. Wooh! Die durft!

Eva wond er geen doekjes om. Ze vertelde eerlijk dat ze iedere ochtend een chocoladereep pakte en deze opsnoepte voordat ik uit bed kwam. Dat verklaarde natuurlijk een hele hoop.

Ik moet Floris mijn verontschuldigingen aanbieden, ik gaf hem namelijk de schuld dat de chocola steeds op was.

Hoe straf je hier nou voor?

Ik moest ineens mijn moederschapskills aan gaan spreken. Waar zitten die toch verstopt? Wat voor straf geef je voor het stiekem pakken van 3 chocoladerepen en het opeten daarvan?

Uiteindelijk besloot ik het straffen ook met snoep te doen. Eva krijgt twee dagen geen snoepjes en mag de hele week geen zoetigheid op brood. Ik denk dat ze het daarna wel heeft begrepen. Niet vreselijk streng, maar wel (denk ik) effectief.

Wat zou jij hebben gedaan in mijn plaats? Ben ik te soft, te streng?

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

12 Comments

 • Linda 9 maart 2016 at 06:47

  Dat is inderdaad even schrikken, ik denk dat je het heel goed hebt opgelost. De consequentie (geen zoet en snoep) staat in direct verband met het gedrag dat je niet wil zien. Vind het niet streng maar ook zeker niet soft.

  • Marlieke 9 maart 2016 at 08:39

   Dat dacht ik ook. Inmiddels staat het snoep natuurlijk ook niet meer op kinderhoogte!

 • Karin 9 maart 2016 at 09:05

  Volgens mij een heel passende straf bij de daad. Ik zou hetzelfde hebben gedaan en goed uitleggen waarom het niet mag.

  • Marlieke 9 maart 2016 at 19:19

   Dat weet ze nu. Of ze het niet nog eens doet, dat weet ik alleen niet. Voorlopig in ieder geval niet.

 • Marijke 9 maart 2016 at 09:21

  Ik denk een passende actie. Snoep heeft ze immers al op. Nu alleen consequent volhouden, die vind ik het lastigst

  • Marlieke 9 maart 2016 at 19:18

   Het gaat eigenlijk nog goed! Wonderlijk, ze vraagt niet eens om snoep 🙂

   • Marijke 9 maart 2016 at 19:19

    Zijn ze zelf misschien wel consequenter dan wij. En geschrokken ook waarschijnlijk

 • Farah 9 maart 2016 at 10:58

  Een goede straf, vind het absoluut niet te streng. Ook hier hebben we afspraken m.b.t snoep, anders loopt het de spuigaten uit.

  • Marlieke 9 maart 2016 at 19:18

   Je moet wel als ouder en dan voel ik me zo oud ☺️

 • Sofie 9 maart 2016 at 17:06

  Ik mis een beetje conversatie met je kindje, maar misschien heb je dat hier niet gewoon neergetypt 🙂 En ik vind het echt super dat ze het zo eerlijk verteld, dat mag zeker ook gezegd worden!

  • Marlieke 9 maart 2016 at 19:17

   Ik heb wel met haar gepraat hoor 😉 En gelukkig is ze nog echt heel eerlijk, uiteindelijk dan!

 • Nathalie 9 maart 2016 at 19:49

  Ik zou denk ik eerst in de lach schieten… en me mede schuldig voelen… omdat ook ik wel eens stiekem snoep (al zijn het geen hele repen chocolade). Maar denk dat je het goed hebt opgelost inderdaad… denk dat ik ook moet zoiets op de proppen zou zijn gekomen!

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.719 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×