Sepp de Wolvenvriend

7 december 2016

Sepp de Wolvenvriend

7 december 2016
Sepp de Wolvenvriend

Sepp de Wolvenvriend is een film gemaakt naar het in Zwitserland beroemde verhaal van Schellen Ursli. Eerlijk is eerlijk, ik kende dit verhaal niet.  Maar wanneer schijnbaar zo’n echt Zwitsers verhaal in de Nederlandse bioscopen verschijnt, dan vraagt dat uiteraard om een recensie van mij. Want wie kan dit nou beter bekijken dan wij die in Zwitserland wonen? Ik kan je alvast verklappen: wij hebben genoten van deze film.
Bekijk hier de trailer

Sepp de Wolvenvriend

Sepp de Wolvenvriend gaat over de jongen Sepp die in de zomer met zijn ouders in de bergen woont. Sepp heeft een speciale gave met dieren. Terwijl hij buiten de geiten hoedt, zijn zijn ouders druk bezig met de kaasmakerij. Alles verandert echter als ze voor de winter weer terug naar het dorp reizen en hun kazen verliezen tijdens de afdaling. Die winter is zwaar voor de familie van Sepp, maar Sepp zelf krijgt het ook zwaar. De rijke winkelier en burgemeester van het dorp is met zijn zoon eropuit om Sepp alles af te pakken wat hem lief is. Zijn geit, zijn vriendin, zijn grote koeienbel?
poster-sepp-spar-logo

Ik keek deze film samen met Eva. De film is voor alle leeftijden geschikt, maar om hem te begrijpen denk ik wel dat het vanaf een jaar of zes is. Natuurlijk vonden wij het fantastisch om de Zwitserse omgeving te zien. De Zwitserse gebruiken, alhoewel van vroeger, te herkennen. De film zelf was op zijn tijd spannend, al was dat wel op een goede manier. Wij vonden hem vooral erg leuk, onderhoudend, geen saaie kost. Een film die we morgen nog een keer willen kijken en daarna nog een keer en nog een keer. Wat ons betreft een ideale film om tijdens de kerstvakantie te bekijken met de hele familie!

Overigens is Sepp de Wolvenvriend gewoon Nederlands gesproken. Maar wil je weten hoe het klinkt in het Zwitsers? Kijk dan naar deze Zwitserse promo!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • […] je vast nu een belletje rinkelen. Dat kan kloppen wat nog niet zo lang geleden schreef ik over deze film een recensie. Inmiddels in Sepp de Wolvenvriend uit op DVD en mag ik gewoon 3 exemplaren […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.040 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×