RECENSIE | Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven – Brenda van Es

14 februari 2017

RECENSIE | Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven – Brenda van Es

14 februari 2017

Een boek schrijven staat echt bovenaan mijn lijst met dingen die ik ook nog eens zou willen doen. Schrijven dat zou me op zich nog wel lukken, maar een eigen verhaal verzinnen? Dat is niet aan mij besteed.
Dan kies je toch voor iets dat je wel kunt. Waar je wel over kunt schrijven? Precies. Daarom zou ik zo graag het verhaal over onze emigratie op en leuke en interessante manier willen optekenen Hoe ik dat moet doen, daar gaat het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ mij mee helpen!

Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven

Dit boek van Brenda van Es geeft je de mogelijkheid om in goede stappen je eigen levensverhaal op te schrijven. Een missie die Brenda niet vreemd is. Naast dat Brenda de levensverhalen van anderen optekent, organiseert ze ook schrijfweken in Spanje waarbij ze mensen helpt om hun eigen levensverhaal te schrijven. Kijk maar eens op 100jaarnavandaag.nl

Je levensverhaal opschrijven doe je niet in een dag of week. Het vergt tijd. Het vergt schrappen. Je hebt een rode draad nodig, structuur en een verhaallijn. Het boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven geeft je stapsgewijs handvaten om je levensverhaal, of het verhaal uit een bepaalde periode uit je leven, structuur te geven waardoor jij sneller en beter je verhaal kunt schrijven.

Mijn indruk

Mijn indruk van het boek is enorm positief. Het begin van het boek is een goed inleiding en een fantastische motivatie om je eigen boek te schrijven. Je wordt enthousiast en geïnspireerd en dan…

… dan moet je zelf beginnen

Het eerste echte hoofdstuk gaat over jou en het verhaal dat je wilt schrijven. Brenda heeft een unieke ES methodiek ontwikkeld,  waarbij jij door veel na te denken je boek structuur gaat geven. Al direct na het eerste hoofdstuk ga je aan de slag. Schrijven moet je! Pas wanneer je deze eerste opdracht voor jezelf voltooid  hebt, dan mag je verder naar hoofdstuk 2. Ik wil je alvast verklappen dat je in hoofdstuk twee je flaptekst mag gaan schrijven.

Je levensverhaal schrijven kost een hoop tijd, is een hele hoop werk, maar dan.. daarna. Wat kan jij dan trots zijn op jezelf. Het boek van Brenda van Es koop je vanaf vandaag bij Bol.com

 

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • […] week heb je mijn recensie van het nieuwste boek van Brenda van Es kunnen lezen ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ . Haar boek intrigeerde mij zo, dat ik graag nog meer wilde weten over Brenda en haar werk. Naast […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×