Ooievaars spotten in het riet met mijn nieuwe camera

Schollenmühle

Een fotograaf zonder fatsoenlijke camera? Dat kan natuurlijk niet. Toen vorige week mijn camera dan ook kapot ging, besloten we al snel dat er een nieuwe moest komen. Gelukkig was het de maand van de bonus, dus kon het gelukkig ook! Het werd de opvolger van mijn 70D, een 80D. Een camera dat voor mij werkt en wat heb je dan nog meer nodig?

Oke, omdat de body niet los geleverd werd, kocht ik hem inclusief 18-135 lens. Want ja, ik moest en zou nou eenmaal een nieuwe camera hebben. Deze lens verschilt eigenlijk niet zo van mijn 18-200 die bijna vastgeplakt op mijn camera zit.

Ooievaars spotten

Gisteren besloot ik om met Eva de camera en die nieuwe lens uit te proberen in het riet hier in de buurt. Deze plek is een beschermd natuurgebied, je mag er dan ook niet met de auto komen. Na een leuke wandeling kwamen we dan aan op de plek waar de oude turffabriek staat en waar de natuurlijk verder zijn gang gaat. Hoe dichter we bij de de Schollenmühle kwamen, hoe meer ooievaars we zagen. We hoorden ze klepperen, ze vlogen over ons hoofd, ze maakten ruzie en hadden seks. Het was net een soap en Eva en ik vonden het fantastisch om ze zo te kunnen zien. Heel bijzonder.

De foto’s vielen me gelukkig ook niet tegen. Al denk ik dat ik deze lens uiteindelijk weer door ga verkopen, want hij verschilt niet zo enorm van mijn andere lens.

Schollenmühle

De lente begint, overal aan de bomen zag je verse knoppen

Schollenmühle

Zo gaaf wanneer ooievaars over je heen vliegen. Dit is ook echt wel mijn favoriete foto

Schollenmühle

 

Niet alleen ooievaars hadden onze interesse. Het kleine meer was ook echt mooi

Schollenmühle

Bovenop de oude turffabriek houden twee ooievaars aan hun nest

Schollenmühle

In de spiegeling zie je de ooievaars op het dak zitten

Schollenmühle

Een deel van de turffabriek

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Laat hier je reactie achter