Ons Zwitserleven | Status integratie: geslaagd :)

25 februari 2017

Ons Zwitserleven | Status integratie: geslaagd :)

25 februari 2017

Vorige week vertelde ik al dat we flink wat te vieren hadden. Dat hebben we het afgelopen weekend wel gedaan. We gingen naar de dierentuin Walterzoo waar je de foto’s al van hebt kunnen zien en ik bakte echt een heerlijke appelkruimeltaart met gele pudding! De rest van de week stond in het teken van de voorbereidingen voor carnaval, dat ook hier in Zwitserland groots gevierd wordt. Ik kon zelfs nog een mooie mijlpaal bij schrijven. šŸ™‚ Ik werd vermeld in de fastnachtzeitung, het dorpsroddelkrantje! Hahaha

En nog meer feest op zaterdag: we aten pannenkoeken. De dag liep op een of andere manier raar en ik had geen zin om te koken. Dat ik dan wel zin heb om een uur in de keuken te staan om pannenkoeken te bakken…

De zondagochtend begon heel rustig en gezellig
Al moet ik ook even vertellen dat de blog over de verkoop van ons huis en de bitterzoete nasmaak, wel een groot deel van mijn ochtend hebben opgeslokt. Wat een hoop fijne reacties en wat een enorme berg lezers!!!

Daarna reden we naar de dierentuin

Zebra!

Die avond aten we weer zo gezond… Mijn zin om te koken is echt helemaal weg deze week. Zondag maak ik dan ook soep en zelfgemaakte focaccia van pizzadeeg.

Maandag mag Eva verkleed naar de gym. Laat ik nou net bij de winkel twee pippi jurkjes vinden.

Dinsdagochtend lopen we naar de Spielgruppe

En daarna twee uur de tijd voor Marlieke.com!!

Woensdagmiddag was het ineens echt lekker weer!

Toen het wat frisser werd zijn we even goed gaan fietsen. Het lukt Liza gelukkig steeds beter
Ik blijf dit een fantastische plek vinden om een foto te maken

Daarna moesten we natuurlijk even naar Jill kijken want ons neefje en nichtje kwamen daar voorbij
s Avonds ben ik dan de hele avond in de weer met het decoreren van de zaal voor het grote feest van donderdag
Eva mag op donderdag verkleed naar school
Donderdag is het superlekker weer. Liza kan alleen maar buiten rennen en vliegen.
’s Middags gingen we met de kinderoptocht en de Guggenmusig naar de gymzaal, waar de muziek verder ging en daarna groot feest voor de kinderen
Een favoriete foto van Eva en haar juf. Zo schattig
En dan sta je ook nog in de fastnachtzeitung. Het jaarlijkse dorpskrantje waar even iedereen in over de tong gaat. Ik dus ook. Integratie: geslaagd! Hahaha
Daarna mocht ik aan de bak!
De hele avond maakte ik foto’s van iedereen. Het was super!
Op donderdagavond mocht het vriendinnetje van Eva blijven slapen en dat gaf mij heel wat rust na een korte nacht. De meiden waren de hele dag vrij en hebben heerlijk gespeeld.

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • sonja 25 februari 2017 at 07:04

  Wat een heerlijke week, fantastisch voor de meiden dat carnaval zo groots wordt gevierd, ik heb er zelf leuke herinneringen aan overgehouden van mijn kindertijd.

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.723 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×