Ons Zwitserleven | alle vrijheid

Heb je het weekoverzicht gisteren gemist? Dat kan kloppen. Ik was vrijdagavond niet thuis. Om eerlijk te zijn moest ik bij de jaarvergadering zijn van de gymclub. Het kost me wat moeite om te zeggen, maar zo is het nou eenmaal! Ergens zijn dit soort dingen ook wel weer leuk omdat het echt heel Zwitsers is. Het begint namelijk al met het ‘Turnerlied”. Ik lach me ieder jaar weer rot. Kijk gauw op de Facebookpagina om te horen hoe vreselijk dat klinkt!

Uiteraard heb ik deze week ook minder tijd gehad omdat mijn ouders er zijn. Er is natuurlijk niks leukers dan tijd met hen door te brengen. Ze laten mij verder overigens heerlijk vrij en zijn er voor de kinderen, zodat ik ook eens de hort op kan overdag. Want een van de nadelen van emigreren is dat je familie niet in de buurt woont om soms even bij te springen. In Nederland had ik ze ook niet vaak nodig, maar het is toch fijn als er een keer geen 8 uur autorijden tussenzit! 

Toen ik dan ook de aanvraag kreeg voor een fotoshoot op vrijdagmiddag, kon ik dan ook volmondig ja zeggen en er alle tijd voor nemen. Geen stress 🙂 heel fijn.

Hoe onze week er verder uitzag? Vooral warm en lekker relaxed!

Zaterdag begon vroeg en op een gegeven moment vroeg Liza of ze naar bed mocht… Niet veel later sliep ze! Dat is echt een unicum, slapen in bed overdag heeft ze al zolang niet meer gedaan.

’s Avonds slapen ze weer samen

Zondag! Yes, opa en oma komen vandaag. Eva is er al vroeg helemaal klaar voor! Voordat we het huis gaan poetsen, eerst ontbijten

poetsen dus

Soms handletter ik weer eens een keer. Dit keer vond ik de quote wel passend

‘Wat ben je aan het doen?’ vroeg ik aan Liza. ‘Ik ben de schildpad aan het voeren’ De schildpad die we kwijt waren kwam uit zijn winterslaap gekropen. Onze verloren zoon was na een half jaar weer terug! hahaha Wat een humor

Yes!

Er kan geschommeld worden!

Oma en opa zijn er! Wat gezellig

Ze laten oma uiteraard niet meer met rust

Oma helpt Eva op maandag met haar Duitse huiswerk.

’s Middags is het druk in de tuin en spelen de kids hele rollenspellen. Liza speelde haar rol als drenkeling zo goed, dat ik even polshoogte ging nemen.

Afgelopen week deelde ik al de uitnodigingen van Liza’s verjaardagsfeestje, deze deelden we maandagmiddag ut

Helaas was haar vriendinnetje niet thuis

Van een vriendin die op vakantie in Vietnam was geweest, kregen de meiden keimooie zijde pakjes!

Knap meisje

Oma leest vrijwel iedere avond voor deze week

Dinsdagochtend breng ik Liza naar school

Aan het eind van de middag is Eva echt megachagrijnig, ik besluit even met haar een rondje te gaan wandelen

En dat was uiteindelijk echt gezellig!

Woensdagmiddag

Mama heeft migraine, ik ga daarom met mijn vader en de meiden naar het Wildpark in Feldkirch


Omdat de volgende dag Liza’s verjaardag is, tekent ze alvast Jokie

En ik sluit de avond af met een enorm gezellig etentje bij de pizzeria. Wat zat ik vol, deze tiramisu kreeg ik niet op.

Hiep hiep hoera!

ballonnen!

Echt, wat was ze jarig!

Mijn dropje!

cadeautjes uitpakken!

We hadden een heerlijke taart. Gebakken door mijn vader

Langzaam klaar voor het feestje!

Wat was het leuk

Uiteraard pinata rammen!

Opa sloot een feestelijke dag af met het boekje van Jokie en het feest

Vrijdagochtend moet er uiteraard met het speelgoed gespeeld worden

Ook gaan we met oma naar Muki Turnen, maar niet voordat we Koko even een rode Jokie neus opgezet hebben

Bij de gym

Sorry voor de enorme hoeveelheid foto’s, maar het zijn nou eenmaal leuke herinneringen!

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Laat hier je reactie achter