Ons Zwitserleven: waar blijft de zomer?

18 juni 2016

Ons Zwitserleven: waar blijft de zomer?

18 juni 2016

Deze week heb ik vrij weinig foto’s gemaakt volgens mij. Ik heb net namelijk de helft minder foto’s geupload. Waar ligt dat aan? Het slechte weer? Misschien wel, want we zoeken al weken naar slakken. Zijn al weken in de weer met laarsjes. Vestjes die aan en uit gaan. We willen ook eens een zwembad in de tuin opzetten. Barbecuen, lange zomeravonden maken. Ik wil heel graag een zwembadabonnement afsluiten, maar vraag me af ik de kosten er nog uithaal… Kortom, we snakken naar zomer.

Standaard lunch als we boodschappen hebben gedaan :)
Standaard lunch als we boodschappen hebben gedaan 🙂

Eva snapt eindelijk hoe het pinguinspel van Smartgames werkt en speelt er lekker mee
Eva snapt eindelijk hoe het pinguinspel van Smartgames werkt en speelt er lekker mee

Weet je nog die Nijntje Canvas in Liza's kamer. Ik besluit het bestand weer te maken omdat er weer wat baby's aankomen en dit een leuk kraamcadeau is.
Weet je nog die Nijntje Canvas in Liza’s kamer. Ik besluit het bestand weer te maken omdat er weer wat baby’s aankomen en dit een leuk kraamcadeau is.
Floris gaat nog even quad rijden
Floris gaat nog even quad rijden

Daarna moesten we even snel aan de bank. Een Amerikaanse collega van Floris kwam langs en nam zijn twee dochters mee. Spaghetti met saus uit de oven is altijd een succes!
Daarma moesten we even snel aan de bank. Een Amerikaanse collega van Floris kwam langs en nam zijn twee dochters mee. Spaghetti met saus uit de oven is altijd een succes!

Zondag is een saaie regenachtige dag en liza valt op de bank in slaap
Zondag is een saaie regenachtige dag en liza valt op de bank in slaap
Maandag komen we ook het huis amper uit door de regen. Ik ben alleen nog even stiekem twee uur gratis gaan sporten in de sportschool Jaarabonnement kost iets van 900 frank! Dinsdag gaan we dan spelen bij Liza's vriendje.
Maandag komen we ook het huis amper uit door de regen. Dinsdag gaan we dan spelen bij Liza’s vriendje.
En Eva moet 's avonds zwemmen
En Eva moet ‘s avonds zwemmen
Woensdag zoekt Liza naar dit truitje in haar kast. Toen ik de kamer binnenkwam zei ze: Mevonden!
Woensdag zoekt Liza naar dit truitje in haar kast. Toen ik de kamer binnenkwam zei ze: Mevonden!
Het belooft woensdag weer een stralende dag te worden
Het belooft woensdag weer een stralende dag te worden
Mama handje!
Mama handje!
NOg even en ze springt alleen
Nog even en ze springt alleen
's Middags werk ik lekker in de tuin, het blijft de hele middag droog. Ik verplant twee hibiscussen en Liza geeft ze water
‘s Middags werk ik lekker in de tuin, het blijft de hele middag droog. Ik verplant twee hibiscussen en Liza geeft ze water
Eva is met haar vriendinnetje naar het riet en ze komen terug met kleine kikkertjes
Eva is met haar vriendinnetje naar het riet en ze komen terug met kleine kikkertjes
's Avonds sporten we weer eens in de hal
‘s Avonds sporten we weer eens in de hal
Donderdagmiddag zijn de buurjongens hier
Donderdagmiddag zijn de buurjongens hier
En wordt ook de duplo weer eens uit de speelkamer gehaald
En wordt ook de duplo weer eens uit de speelkamer gehaald
Donderdag op vrijdagnacht valt er heel veel regen. De rijn overstroomt en in Oostenrijk staan heel veel kelders onder water. Toen ik deze viaduct door moest rijden 's ochtends zag ik niet hoe diep het was :) Een uur later was het al flink gezakt.
Donderdag op vrijdagnacht valt er heel veel regen. De rijn overstroomt en in Oostenrijk staan heel veel kelders onder water. Toen ik deze viaduct door moest rijden ‘s ochtends zag ik niet hoe diep het was 🙂 Een uur later was het al flink gezakt.
Terwijl ik mijn huis aan kant breng voor ons bezoek, legt Liza de baby's even in bed
Terwijl ik mijn huis aan kant breng voor ons bezoek, legt Liza de baby’s even in bed
Nederlandse Jan en Kiki komen gezellig langs
Nederlandse Jan en Kiki komen gezellig langs
En ze blijven eten!
En ze blijven eten!
Jammie!
Jammie!
Iedere avond na het eten vraagt Liza hetzelfde: "Mag ik nog op de trampo springen?"
Iedere avond na het eten vraagt Liza hetzelfde: “Mag ik nog op de trampo springen?”

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

No Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit ben ik

Dit ben ik

Marlieke

Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

Liefs Marlieke

Mis nooit meer een artikel!

Voeg je bij 4.039 andere abonnees

Volg ons op Facebook

Follow

Laatste berichten

×