Ons Zwitserleven: waar blijft de zomer?

Deze week heb ik vrij weinig foto’s gemaakt volgens mij. Ik heb net namelijk de helft minder foto’s geupload. Waar ligt dat aan? Het slechte weer? Misschien wel, want we zoeken al weken naar slakken. Zijn al weken in de weer met laarsjes. Vestjes die aan en uit gaan. We willen ook eens een zwembad in de tuin opzetten. Barbecuen, lange zomeravonden maken. Ik wil heel graag een zwembadabonnement afsluiten, maar vraag me af ik de kosten er nog uithaal… Kortom, we snakken naar zomer.

Standaard lunch als we boodschappen hebben gedaan :)

Standaard lunch als we boodschappen hebben gedaan 🙂


Eva snapt eindelijk hoe het pinguinspel van Smartgames werkt en speelt er lekker mee

Eva snapt eindelijk hoe het pinguinspel van Smartgames werkt en speelt er lekker mee


Weet je nog die Nijntje Canvas in Liza's kamer. Ik besluit het bestand weer te maken omdat er weer wat baby's aankomen en dit een leuk kraamcadeau is.

Weet je nog die Nijntje Canvas in Liza’s kamer. Ik besluit het bestand weer te maken omdat er weer wat baby’s aankomen en dit een leuk kraamcadeau is.

Floris gaat nog even quad rijden

Floris gaat nog even quad rijden


Daarna moesten we even snel aan de bank. Een Amerikaanse collega van Floris kwam langs en nam zijn twee dochters mee. Spaghetti met saus uit de oven is altijd een succes!

Daarma moesten we even snel aan de bank. Een Amerikaanse collega van Floris kwam langs en nam zijn twee dochters mee. Spaghetti met saus uit de oven is altijd een succes!


Zondag is een saaie regenachtige dag en liza valt op de bank in slaap

Zondag is een saaie regenachtige dag en liza valt op de bank in slaap

Maandag komen we ook het huis amper uit door de regen. Ik ben alleen nog even stiekem twee uur gratis gaan sporten in de sportschool Jaarabonnement kost iets van 900 frank! Dinsdag gaan we dan spelen bij Liza's vriendje.

Maandag komen we ook het huis amper uit door de regen. Dinsdag gaan we dan spelen bij Liza’s vriendje.

En Eva moet 's avonds zwemmen

En Eva moet ’s avonds zwemmen

Woensdag zoekt Liza naar dit truitje in haar kast. Toen ik de kamer binnenkwam zei ze: Mevonden!

Woensdag zoekt Liza naar dit truitje in haar kast. Toen ik de kamer binnenkwam zei ze: Mevonden!

Het belooft woensdag weer een stralende dag te worden

Het belooft woensdag weer een stralende dag te worden

Mama handje!

Mama handje!

NOg even en ze springt alleen

Nog even en ze springt alleen

's Middags werk ik lekker in de tuin, het blijft de hele middag droog. Ik verplant twee hibiscussen en Liza geeft ze water

’s Middags werk ik lekker in de tuin, het blijft de hele middag droog. Ik verplant twee hibiscussen en Liza geeft ze water

Eva is met haar vriendinnetje naar het riet en ze komen terug met kleine kikkertjes

Eva is met haar vriendinnetje naar het riet en ze komen terug met kleine kikkertjes

's Avonds sporten we weer eens in de hal

’s Avonds sporten we weer eens in de hal

Donderdagmiddag zijn de buurjongens hier

Donderdagmiddag zijn de buurjongens hier

En wordt ook de duplo weer eens uit de speelkamer gehaald

En wordt ook de duplo weer eens uit de speelkamer gehaald

Donderdag op vrijdagnacht valt er heel veel regen. De rijn overstroomt en in Oostenrijk staan heel veel kelders onder water. Toen ik deze viaduct door moest rijden 's ochtends zag ik niet hoe diep het was :) Een uur later was het al flink gezakt.

Donderdag op vrijdagnacht valt er heel veel regen. De rijn overstroomt en in Oostenrijk staan heel veel kelders onder water. Toen ik deze viaduct door moest rijden ’s ochtends zag ik niet hoe diep het was 🙂 Een uur later was het al flink gezakt.

Terwijl ik mijn huis aan kant breng voor ons bezoek, legt Liza de baby's even in bed

Terwijl ik mijn huis aan kant breng voor ons bezoek, legt Liza de baby’s even in bed

Nederlandse Jan en Kiki komen gezellig langs

Nederlandse Jan en Kiki komen gezellig langs

En ze blijven eten!

En ze blijven eten!

Jammie!

Jammie!

Iedere avond na het eten vraagt Liza hetzelfde: "Mag ik nog op de trampo springen?"

Iedere avond na het eten vraagt Liza hetzelfde: “Mag ik nog op de trampo springen?”

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Laat hier je reactie achter