Ons bezoekje aan Wildpark Feldkirch

31 maart 2015

Ons bezoekje aan Wildpark Feldkirch

31 maart 2015

Afgelopen zondag was het de hele dag een beetje van dat trutweer. We besloten om de regenbui niet af te wachten, maar naar het Wildpark Feldkirch te gaan. Feldkirch ligt in Oostenrijk en is iets van 20 minuten rijden. Dit park wordt ondersteund door sponsoren en daardoor is het gratis toegankelijk. Altijd fijn. Op de website zag het er allemaal goed verzorgd uit. Het enige dat we niet hadden gezien is dat het park bovenop de berg ligt. De weg er naar toe was een beetje stijl, gelukkig reed Floris!

We waren er rond een uur of één. De dames hadden allebei dat stukje in de auto geslapen. Fijn, zo waren zo vol energie in het park. Toen we boven op de berg hadden geparkeerd, besloten we Liza in de draagzak mee te sjouwen. Achterop mijn rug zat ze prima en kon ze alles zien. Ik moet daar alleen zelf nog aan wennen, ik vind het zo makkelijk voorop en natuurlijk een stuk gezelliger. Voor mijn rug is op de rug vaak wel wat beter.

Om bij het park te komen moesten we vanaf de parkeerplaats nog zo’n vijf minuten berg op lopen. Goed voor de beenspieren! Op een gegeven moment zie je dan het park liggen en zijn de stappen nog makkelijker te zetten.

Zoals ieder park en dierenpark in Zwitserland en Oostenrijk zijn honden gewoon toegestaan. Ik blijf dat gek vinden, die honden zitten vaak zo te blaffen naar de beestjes. Het wildpark zelf heeft een aantal leuke/speciale dieren en een heleboel bok- en geitensoorten. De witte ezels hadden samen met de vossen (die verstopt waren) het mooiste uitzicht. Ik ben niet zo fan van dit gedeelte van Oostenrijk omdat ze bergen zo stijl en zwart van de bomen zijn. Dat komt zo bedreigend over, maar zo óp de berg was het mooi 🙂

In het midden van het wildpark is een koffietentje en een zitplek en aan het einde een grote speeltuin. Superleuk! Daarbij is het park middenin het bos en zo aan het eind van de winter en begin van de lente, lijkt het een beetje herfst. Op een gegeven moment begon het helaas ook daar te regenen en na een kop koffie en een ijsje voor Eva, reden we weer op huis aan. Weer een plek gevonden om te onthouden!

Volgens Floris een jonge roofvogel
Volgens Floris een jonge roofvogel

Ook wel mooie ezels, zo wit
Ook wel mooie ezels, zo wit

Mevrouw blauwoogje. Wat vond ze het leuk om in de speeltuin te rommelen en houtjes te snoepen
Mevrouw blauwoogje. Wat vond ze het leuk om in de speeltuin te rommelen en houtjes te snoepen

En onze andere dondersteen, ze wil dolgraag weer terug!
En onze andere dondersteen, ze wil dolgraag weer terug!

Onderstaande foto;s heb ik met iPhone genomen, want denk maar niet dat Floris even de camera uit zichzelf pakt en foto’s maken met Liza op mijn rug was ook niet handig… Jammer! 🙂

Liza achterop
Liza achterop
Bijna compleet!
Bijna compleet!
Compleet en zie je die regenwolk!!!
Compleet en zie je die regenwolk!!!
Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

3 Comments

 • Vlijtig Liesje 31 maart 2015 at 12:12

  Wat een leuke foto’s. Het lijkt me een fijn uitje als ik dat zo zie.

 • […] Wildpark Feldkirch ligt bovenop een berg in Feldkirch (Oostenrijk). De entree is gratis en naast de vele dieren (herten, bokken, vogels, hoenders, zwijnen, vossen, wasberen en dat soort beestjes), hebben ze er ook een enorme speeltuin. Het park ligt middenin de bossen op een berg. De uitzichten zijn fantastisch en natuurlijk nu in de herfst, is het park vol met fantastische kleuren. […]

 • […] gaan maandagmiddag naar Wildpark Feldkirch, waar papa en ik vooral verbaasd waren over de vele raven die daar […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.054 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×