Het Noorse paspoort is om jaloers op te worden

13 oktober 2015

Het Noorse paspoort is om jaloers op te worden

13 oktober 2015

Onlangs won Noorwegen met haar nieuwe paspoort de prestigieuze Red Dot Design Award. De wat? Ga je schamen, want deze Award zorgt ieder jaar weer voor een hoop mooie inzendingen én winnaars. Onderaan dit bericht vertel ik er meer over.

Terug naar het awardwinnende design van Noorwegen: het nieuwe Noorse paspoort! Het paspoort wordt pas in 2017 uitgegeven, maar heeft nu al de aandacht getrokken. En terecht. Dit paspoort laat namelijk het Noorse landschap zien bij daglicht en onder UV-licht verandert dit landschap naar het Noorderlicht. Tel daarbij de mooie kleuren op en de Award is binnen.
paspoort-noorwegen

Red Dot Design Award

De Red Dot Design Award van het Duitse Design Centrum Nordrhein-Westfalen is een wereldwijd bekende designcompetitie. Deelnemers kunnen een “rode stip” winnen in de categorieën Product Design, Communication Design en Design Concept. Dit jaar was de 60e editie. Het Noorse paspoort werd als één van de 7.451 producten vanuit 53 landen ingezonden in de categorie Communication Design. Daarvan werden 568 producten, waaronder het unieke reisdocument, gekroond met een rode stip, als trademark voor kwaliteit en creativiteit.

Het is toch jammer dat we niet even naar Noorwegen kunnen verhuizen en de nationaliteit aannemen om ook zo’n mooi en hip paspoort te kunnen bemachtigen.

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

No Comments

Laat hier je reactie achter

Dit ben ik

Dit ben ik

Marlieke

Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

Liefs Marlieke

Mis nooit meer een artikel!

Voeg je bij 2.719 andere abonnees

Volg ons op Facebook

Follow

Laatste berichten

×