Nieuw voorleesboek bereidt peuters voor op nieuwe baby

2 maart 2014

Nieuw voorleesboek bereidt peuters voor op nieuwe baby

2 maart 2014

Ik vind het toch lastig om Eva op een goede manier voor te bereiden op de nieuwe baby. In eerste instantie zei Eva steeds dat ze net als ik, ook een baby in haar buik had. In haar buik zat een roze baby en in mijn buik een gele. Haar baby heet Vlinder en mijn baby moest het doen met de namen Rosetta en Olaf. Naarmate de zwangerschap vorderde vond ik het wel steeds gekker worden om hierin mee te gaan, er komen immers geen twee kindjes. Ze snapt dat nu wel (denk ik), maar ze zegt ook regelmatig dat haar baby rommelt in haar buik of dat hij honger heeft. Nu het toch allemaal niet zo heel lang meer duurt, worden haar vragen anders (Wanneer krakt je buik open? Wanneer komt de baby nou? Mag de baby in mijn bed slapen?) en ben ik ook anders ermee bezig. Eva moet weten dat ik straks niet gelijk kan komen als ze me nodig heeft en dat de baby toch echt in veel gevallen voorrang heeft. Ik wil ook graag dat ze weet dat ze op andere momenten dan wel alle aandacht krijgt. Aan de ene kant is het natuurlijk lastig en aan de andere kant denk ik dat het dametje het alleen maar heel leuk vindt en dat het allemaal wel goed komt!

‘Anna, waar blijf je?’

Speciaal voor ouders die in de toekomst ook in dit soort situaties komen, komt er op 5 maart het boek ‘Anna, waar blijf je?’ uit. Het boek bevat veel plaatjes en teksten puur geschreven op peuters. In het bijbehorende Beessielied, gecomponeerd en ingezongen door musicalsterren Rein Kolpa en Wieneke Remmers, deelt Sam zijn ervaringen met zijn knuffel. Een stuk uit het persbericht; Na lang wachten is het eindelijk zover: Sam is een grote broer! Eerst is het leuk en spannend, maar Anna krijgt wel erg veel aandacht … Sam komt erachter dat het leuk is om grote broer te zijn, maar tegelijk ook nog een klein kind van papa en mama. Het feit dat er een aftelkalender is en de ‘hoe kan ik helpen’-lijst die broers en zussen het idee geven dat er echt nog bijhoren, ook al is er een baby bijgekomen, vind ik hierbij heel goed verzonnen. Kortom; ik ben nieuwsgierig geworden! Kijk voor meer informatie alvast op de website van Anna, waar blijf je? –  www.prachtboeken.nl

boek-anna-waar-blijf-je (Small)
voorkant-kinderboek-anna-waar-blijf-je (Small)

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • […] blogde ik al over het boekje dat peuters voorbereid op een nieuwe baby. Maandag kwamen we er eindelijk aan toe om het te lezen. En enthousiast als Eva is werd het boek […]

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.719 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×