Netflixtip: The Crown

9 november 2016

Netflixtip: The Crown

9 november 2016

Soms heb je van die series die je even wat meer doen dan andere series. The Crown is een Netflix Original en vertelt de geschiedenis van het Engelse Koninkrijk rond de jaren vijftig (47-56) van de vorige eeuw. In mijn geschiedenislessen zat nooit Engeland en ik weet stiekem bar weinig over de geschiedenis van het Koningshuis (ik ben zeg maar ingestapt bij de dood van Prinses Diana).

Met deze Netflixserie leer ik veel. Dat King George, de vader van Queen Elizabeth, de troon kreeg omdat zijn broer de koning moest aftreden omdat hij met een gescheiden vrouw wilde trouwen. We zien hoe Queen Elizabeth redelijk onverwacht haar vader moet opvolgen, hoe zij zich moet zien te handhaven tussen de verwachtingen die haar man heeft en die de regering haar oplegt.
maxresdefault

The Crown

Net zoals Call the Midwife is The Crown gewoon mooi vorm gegeven. Kosten noch moeite zijn gespaard om  alles zo waarheidsgetrouw weer te geven. Het gerucht gaat zelfs dat de eerste serie van The Crown zo’n 110 miljoen euro heeft gekost. Het is mooi om te zien hoe het vroeger ging, net na de oorlog. Hoe Queen Elizabeth was al jonge vrouw en het beeld dat je nu bij haar hebt. Zoals gezegd wist ik niets van het vroeger Engelse koningshuis en het is vreselijk interessant om het zo mee te krijgen. Hoe het eraan toe gaat, welke protocollen er zijn. Je ziet beelden van vroeger, gecombineerd met de in scene gezette beelden. Ik vind het mega interessant en daarbij kijk je gewoon naar een serie met een verhaal.

The Crown is nu te bekijken op Netflix. Het is een serie met 10 afleveringen die ongeveer 55 minuten per aflevering duren.

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • […] with an E past wat mij betreft in het rijtje van Call the Midwife en The Crown. Ik vind het fascinerend hoe het rond 1900 eraan toe ging. Wat dachten mensen toen over de wereld. […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×