Naar de Efteling op Eerste Kerstdag

Ik vind het toch zo bijzonder dat mensen op Eerste Kerstdag naar de Efteling gaan. Het past zo niet in mijn plaatje van Kerst, maar waarom ook niet? Wij gingen afgelopen Eerste Kerstdag ook naar de Winterefteling met mijn ouders en mijn zus en ik kan je zeggen; het was echt onwijs leuk.

De sfeer in de Efteling is natuurlijk sowieso leuk en in de winter helemaal! Alles is wit, iedere attractie is in de winterstemming en omdat er overal grote vreugdevuren staan krijg je het absoluut niet koud. De fijne muziekkoortjes geven je het echte wintergevoel en met zo af en toe een kerstliedje tussendoor kregen we ook nog eens een echt kerstgevoel!

Hieronder enkele foto’s van onze Eerste Kerstdag in de Efteling!

Deze foto hoort er natuurlijk bij!

Eva en neef Juul zijn begonnen met kletsen en niet meer opgehouden

Een nieuwe attractie voor ons: Pinokkio!

Ik zag altijd wel op de foto’s dat er een grote Pinokkio uit de bek van de walvis kwam. Dat er nog meer in zat, was voor mij een verrassing.

Eva en zus Sanne

Uiteraard Roodkapje

Liza heeft alles gelopen! Zo fijn dat we voor haar geen buggy meer mee hoeven te nemen.

Ze wilde wel overal graag naar binnen. Dat was nog best wennen, het zijn kijkattracties geen doe-attracties.

Wat kon dit koor mooi zingen!

Voor Liza was de Efteling een compleet nieuwe ervaring, ze genoot met vole teugen

Voor Liza waren de muziekkoortjes al een attractie op zich

Uiteraard ook dubbel en dwars genieten met oma

En die twee bleven maar ouwehoeren

Samen in de draaimolen. Ik liet Liza alleen gaan, maar later zag ik dat ze onder een meter niet alleen mogen. Dat is vast de Zwitserse zelfstandigheid!

Terwijl Eva in de Vogelrok ging, zaten wij bij Jokie en Jet en knuffelden opa en Liza met de mooie paarden

Hoe stoer ben je als je met je zes jaar gewoon zonder moeite in de Python gaat? Terecht dat ze daar in de Efteling een diploma voor uitreiken!

Nog even op de foto in de luchtballon van Jokie

Helaas de prinses en de voorstelling gemist in het ijspaleis, we hadden ook niet meer de tijd om te schaatsen, maar gelukkig zijn er genoeg andere toffe dingen te doen in het ijspaleis!

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

One Comment

Laat hier je reactie achter