Kleine fockers, zo noem je je kinderen toch niet?

27 oktober 2015

Kleine fockers, zo noem je je kinderen toch niet?

27 oktober 2015

‘Kleine fockers’ zal ik mijn kind niet zo snel noemen, maar draken of dramaqueens noem ik ze geregeld. Dat zijn ze toch? Ik kan toch niet de hele dag ‘mijn dochter, mijn scheetje, mijn allesie, mijn prinsesje of gewoon mijn Eva of Liza’ zeggen. Waarom valt de hele wereld dat over de woorden ‘kleine fockers’ van Studio Brussel presentatrice Siskia Schoeters?

Omdat we natuurlijk allemaal het liefste het liefdevolle geheel zien. Het ideale plaatje waarin we allemaal zo liefdevol en vol geluk met elkaar omgaan en geen slecht woord over hebben voor de zwangerschap, de opvoeding en alles wat erbij komt kijken. Bij mij gaat de vlag uit als ik de meiden voor acht uur in bed heb liggen en ik ze ook niet meer hoor. Eindelijk, me-time!  Nee Fockers noem ik ze niet. Maar we hoeven toch ook niet allemaal te doen alsof we ALTIJD de beste ouders van de wereld zijn toch?  Laat staan dat we altijd zijn.

De mindere kanten van het ouderschap

Toch zie je het ineens wel op internet en in de bladen voorbij komen. Het openlijk praten over de mindere kanten van het ouderschap en dan niet over de slapeloze nachten of de poep en piesfase waar je maar niet uit lijkt te komen. Nee, het gaat de laatste tijd op blogs veel over andere serieuze (moeder-)zaken.

De roze wolk die er bij jou niet was en waar eigenlijk nog steeds een taboe omheen hangt (meisje-eigenwijsje.nl). Een te vroeg geboren kindje en wat dat met je doet (Princess-Leia.nl). Het vrij-uit praten over een prenatale of postnatale depressie. Het praten over de weg naar het ouderschap als je alleenstaand bent (bampraat.nl). Maar ook hoe je buik eruit ziet na de zwangerschap (mamakletst.nl). Hoe je leven eruit ziet met deze bloedjes van kinderen (Voormijnkleintje.nl) en hoe je ook zeker aan jezelf moet denken (fantasticmoms.nl). Twijfel je of je überhaupt kinderen wilt, je bent niet alleen (twijfelmoeder.nl) en ik vergeet zeker nog een hoop blogs.

Wij bloggers zijn open over ons leven en gevoelens, ook om zo andere mensen te helpen. Anderen te laten zien dat het leven allemaal niet perfect hoeft te zijn. Dat jij niet perfect hoeft te zijn. Dat je kinderen niet perfect hoeven te zijn. Wij geven handvaten om hiermee om te gaan, maar vragen ook steun aan onze lezers of krijgen onverwacht advies van onze lezers.

Goed, het woord fockers was misschien niet zo goed bedacht van Siskia Schoeters, maar het gaf me wel weer stof voor een leuk artikel!

 

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

15 Comments

 • Ottoline 27 oktober 2015 at 12:29

  Inderdaad, het geeft jou weer een heel leuk item van de dag!!! Ik vind het woord fockers ook niet echt geslaagd. Goed op ingegaan op de commotie!

 • Patricia 27 oktober 2015 at 12:37

  Wat leuk dat je mijn blog ook noemt. Dank daarvoor.

 • Cassandra 27 oktober 2015 at 14:04

  Wat een goed artikel! En wat lief dat je mijn blog noemt! Fockers is idd niet echt handig gekozen haha. Maar je hebt er een leuk artikel van gemaakt.

 • Joke | Studiomam 27 oktober 2015 at 15:25

  Erg leuk geschreven

 • Thea van Galen 27 oktober 2015 at 16:14

  Bedankt voor de mention. Fockers kan best 😉 ik hoor wel ergere dingen. Maar inderdaad wees realistisch.

 • eigenwijsje2014 27 oktober 2015 at 20:45

  Fockers was niet zo slim nee… maar ik zeg ook wel eens trutje of inderdaad dramaqueen… Het is niet alleen maar perfect, geloof zelfs nergens!

  Bedankt voor het (2x!!) vernoemen…

 • Marjolein 27 oktober 2015 at 21:05

  Ik vond het woord ‘fockers’ wel erg grappig en eentje met een dikke knipoog. Vandaag nog op mijn werk hadden we het over onze terrorkinderen. Want dat zijn ze gewoon echt af en toe. En gelukkig hebben wij moeders hier allemaal mee te maken. Kinderen zijn nou eenmaal geen engeltjes toch?!!

 • irisdonkersloot 28 oktober 2015 at 10:44

  Precies dat dus! Kinderen hebben is bovenal heel leuk en liefdevol, maar niet altijd. En daar mogen we het zeker over hebben. Al moeten we daar ook niet in doorslaan

 • Marijke 28 oktober 2015 at 15:25

  JA het is zeker een leuk artikel. Ik plak die van mij altijd graag achter het behang. Gelukkig voor hen, hebben we geen behang op de muren 😉

  • Marlieke 31 oktober 2015 at 08:31

   Hier ook niet… Soms best jammer!

 • Leestips oktober - Mamaliefde 31 oktober 2015 at 12:00

  […] daar tegenover staat dit stuk van Marlieke. Over de momenten dat het even tegenzit, en je dat toch kwijt moet. En dat helaas soms er niet […]

 • Blogtips november - Mamaliefde 30 november 2015 at 12:00

  […] benaming, maar geven we niet allemaal onze kinderen soms wel een wat minder liefkozend bijnaampje? Marlieke valt het op dat het de laatste tijd niet altijd rozengeur en maneschijn is als het om kinderen gaat […]

 • Blog leestips november - Mamaliefde 2 september 2017 at 21:35

  […] benaming, maar geven we niet allemaal onze kinderen soms wel een wat minder liefkozend bijnaampje? Marlieke valt het op dat het de laatste tijd niet altijd rozengeur en maneschijn is als het om kinderen gaat […]

 • Leestips oktober ⋆ Mamaliefde 13 juni 2018 at 12:16

  […] daar tegenover staat dit stuk van Marlieke. Over de momenten dat het even tegenzit, en je dat toch kwijt moet. En dat helaas soms er niet […]

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.719 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×