Je hebt het vast al ergens online voorbij zien komen bij me. Ik maak deze knutsels namelijk vaak en voor verschillende gelegenheden. Verjaardagen, kerst, voor zomaar of voor in huis, een verfknutsel als deze is altijd wel leuk om te maken en super eenvoudig. Knutselen met kinderen is leuk, alleen wordt altijd zo’n bende. Hierbij niet: de kinderen worden er niet vies van!

Wat heb je nodig:

 1. verf
 2. maskingtape / washitape
 3. dik(ker) papier
 4. afsluitbare zakjes (bijvoorbeeld van de ikea)

Ik gebruikte de MALA verf van de Ikea, maar ieder andere verf (bijvoorbeeld die van de Action) is goed genoeg. Als eerste maakte ik met Maskingtape een vorm op het papier (het papier moet echt een stuk steviger zijn dan normaal printpapier). In dit geval een gezellige ster.

IMG_3086

Daarna doe je het papier in het zakje en spuit je er wat verf bij. Voor Eva (4 jaar) is het al leuk om wat meerdere kleuren te doen, voor jongere kinderen zijn twee kleuren voldoende.
2

Daarna sluit je het zakje goed en kan je kind lekker kliederen zonder vies te worden! Ze kunnen hun handen gebruiken, hun vingers om iets preciezer te werk te gaan en Liza sloeg er gewoon op. Eerlijk? Ze begreep er jota van šŸ™‚

3

En dan is het klaar! Jij (ja echt!!) haalt het ‘natte’ papier uit het zakje en legt het te drogen. Je handen zullen niet schoon blijven, ik zeg het je maar van te voren. Als het kunstwerk eenmaal droog is dan peuter je de maskingtape er vanaf. De ene tape is fijner dan de andere tape. Dat is wel een beetje zuur. Maar uiteindelijk heb je een mooie kunstwerk en een leuke persoonlijke knutsel voor iedere gelegenheid.

verf

 

Show CommentsClose Comments

4 Comments

 • Mama van Jenthe (Kelly)
  Posted 20 februari 2015 at 00:56 0Likes

  Wow wat een onwijs leuk idee!! Bedankt voor het delen. De tekeningen zijn prachtig geworden zeg.

 • jansyluvzu
  Posted 20 februari 2015 at 22:36 0Likes

  wat een tooopppppp idee! Zo zit niet meteen alles onder de verf! Dit ga ik zeker doen met Lola!

 • Meike
  Posted 22 februari 2015 at 07:18 0Likes

  Wat een leuk idee. Kliederen zonder vieze vingers. Die ga ik onthouden.

 • Trackback: Makkelijke knutsel: maak sterretjes van rietjes!

Laat hier je reactie achter