Makkelijke knutsel voor baby en kleuter

19 februari 2015

Makkelijke knutsel voor baby en kleuter

19 februari 2015

Je hebt het vast al ergens online voorbij zien komen bij me. Ik maak deze knutsels namelijk vaak en voor verschillende gelegenheden. Verjaardagen, kerst, voor zomaar of voor in huis, een verfknutsel als deze is altijd wel leuk om te maken en super eenvoudig. Knutselen met kinderen is leuk, alleen wordt altijd zo’n bende. Hierbij niet: de kinderen worden er niet vies van!

Wat heb je nodig:

 1. verf
 2. maskingtape / washitape
 3. dik(ker) papier
 4. afsluitbare zakjes (bijvoorbeeld van de ikea)

Ik gebruikte de MALA verf van de Ikea, maar ieder andere verf (bijvoorbeeld die van de Action) is goed genoeg. Als eerste maakte ik met Maskingtape een vorm op het papier (het papier moet echt een stuk steviger zijn dan normaal printpapier). In dit geval een gezellige ster.

IMG_3086

Daarna doe je het papier in het zakje en spuit je er wat verf bij. Voor Eva (4 jaar) is het al leuk om wat meerdere kleuren te doen, voor jongere kinderen zijn twee kleuren voldoende.
2

Daarna sluit je het zakje goed en kan je kind lekker kliederen zonder vies te worden! Ze kunnen hun handen gebruiken, hun vingers om iets preciezer te werk te gaan en Liza sloeg er gewoon op. Eerlijk? Ze begreep er jota van šŸ™‚

3

En dan is het klaar! Jij (ja echt!!) haalt het ‘natte’ papier uit het zakje en legt het te drogen. Je handen zullen niet schoon blijven, ik zeg het je maar van te voren. Als het kunstwerk eenmaal droog is dan peuter je de maskingtape er vanaf. De ene tape is fijner dan de andere tape. Dat is wel een beetje zuur. Maar uiteindelijk heb je een mooie kunstwerk en een leuke persoonlijke knutsel voor iedere gelegenheid.

verf

 

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

4 Comments

 • Mama van Jenthe (Kelly) 20 februari 2015 at 00:56

  Wow wat een onwijs leuk idee!! Bedankt voor het delen. De tekeningen zijn prachtig geworden zeg.

 • jansyluvzu 20 februari 2015 at 22:36

  wat een tooopppppp idee! Zo zit niet meteen alles onder de verf! Dit ga ik zeker doen met Lola!

 • Meike 22 februari 2015 at 07:18

  Wat een leuk idee. Kliederen zonder vieze vingers. Die ga ik onthouden.

 • […] het vorige artikel over makkelijke knutsels zo’n enorm succes was, gooi ik er nog een leuke […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.040 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×