Kleuren voor Volwassenen is helemaal hip en sinds Eva het steeds leuker vindt om te kleuren en dat het liefste samen met mij doet, ben ik er ook aan begonnen. Kleuren is een heerlijke ontspannende bezigheid, waarbij je even helemaal tot rust komt… Tot zover het reclamepraatje, want eigenlijk ben ik steeds behoorlijk gefrustreerd. Ik krijg de juiste flow maar niet te pakken. De stiften heb ik de deur uit gedaan omdat het erg lelijk werd. Een aantal pagina’s heb ik uit het boek gescheurd omdat ze afschuwelijk waren geworden. Ik weet maar niet welke kleuren ik moet pakken en hoe ik er een mooi geheel van maak. En als ik dan eindelijk een keertje tevreden ben, dan moet ik het wel weer ergens verpesten waardoor de kleurplaat uiteindelijk weer niet mooi is.

Ik ben op Pinterest gaan kijken en de kleurplaten die ik daar vond, waren wel mooi, maar niet fan-tas-tisch. Ik zag alleen andere kleurplaten, die ik graag ook wil inkleuren. In mijn hoofd is het altijd zo mooi, maar eenmaal op papier is het een leuke poging 🙂

Dus mijn vraag aan jou: hoe kies je de kleuren uit die je gebruikt bij je kleurplaat?

En dan wil je wel zien hoe mijn kleurplaten zijn geworden zeker? Nou vooruit. Niet te kritisch zijn hoor… 🙂

kleuren-voor-volwassenen-lovethat

Via Bol.com vindt je veel kleurboeken! Ik gebruik inmiddels Qualitätsbuntstifte van LEON, gekocht bij de Aldi.

You May Also Like

22 comments

Reply

Ik vind het kleuren heel rustgevend en pak eigenlijk altijd random kleurtjes en beslis dan of het wel lijkt haha!

Marlieke
Reply

Ik heb eerlijk gezegd ook heel vaak wat beters te doen… Maar als ik me er eenmaal toe zet, dan kan ik ook niet mer stoppen.

Reply

Die pauw is echt heel mooi geworden, wow. De kleuren die ik zelf kies, zijn vaak ook heel fleurig. Het vloekende rood met roze bijvoorbeeld. Hangt wel samen met hoe je je voelt denk ik. Die groenige boom van jou straalt bepaalde rust en vredigheid uit. Misschien toen ook het geval?!

Marlieke
Reply

Misschien is dat inderdaad ook wel het geval, hoewel Eva mij ook vaak aangeeft welke kleuren ik moet gebruiken. Ze wilde graag een ‘Frozen’ boom en een regenboog pauw!

Reply

Wauw ze zijn mooi! Zie er veel langskomen met stift, jij bent een van de weinigen met potlood. Misschien kun je nog iets meer met contrasterende kleuren werken. Dus paars tegenover geel en rood tegenover groen enzo. Maar verder prachtig hoor!

Marlieke
Reply

Dat ga ik eens proberen. Is wel een goede 🙂

Reply

Ik vind ze erg mooi… Het geeft mij ook rust, heb nu eindelijk de stiften gekocht die ik wilde en ga straks lekker aan de slag ermee. Ik kies ook gewoon random kleurtjes die ik op dat moment gewoon mooi vind. Maar heb nu gelukkig meer kleuren dus meer keuze.

Marlieke
Reply

Ik ben benieuwd naar wat je ervan maakt! Kleurde je hiervoor ook met stiften of met potlood?

Reply

Voor mij gaat het vooral om de ontspanning, even mijn gedachten verzetten.
Maar als ik dan bezig ben en het verpest dan hoor je mij ook wel vloeken. Ben dus toch wel perfectionistisch. Ik ben heel erg van mooie kleurencombi’s. Daarom val ik soms in dezelfde.
Ik vind jouw kleurplaten prachtig!
Ik gebruik nog weinig potlood, ik gebruik veel stabilostiften. Zowel dikke als dunne punt.

Marlieke
Reply

Ontspanning is leuk, maar ik maak net als jij ook graag wat moois 🙂

Reply

Ik ben er nog niet aan begonnen!
Kleur hier af en toe mee met de meiden, maar ja, dat zijn dan kinderkleurplaten!
Vind die van jou mooi hoor!

Marlieke
Reply

Als je voor de meiden een kleurplaat print, dan moet je voor de gein voor jezelf ook een kleurplaat voor volwassenen printen. Maakt het kleuren echt wel leuker. Ik heb een aantal kleurplaten op de Pinterest pagina gezet.

Reply

Ik vind ze hartstikke mooi!

Marlieke
Reply

Dank je wel! *begint langzaam toch wat trotser te worden 🙂

Reply

Prachtig, de pauw! <3

Marlieke
Reply

Thanks!! :)) Oke, na al die reacties blijkt dat ik misschien een beetje overdrijf!

Reply

Ik ben gek op dit soort boeken en kleur veel met stift. Maar vind jou werkjes met potlood juist super mooi geworden. Vooral die pauw springt er tussenuit.

Marlieke
Reply

Die vind ik ook wel mooi hoor, maar had die ook wel anders in gedachten. Met stift kleuren was niks voor mij helaas. Welke stiften gebruik jij?

Reply

Bij mij wordt het altijd net een ontplofte regenboog. Ik kan me niet beperken tot maximaal vijf kleuren. Ik zie veel mensen met markers werken, dan ziet het eruit alsof het gedrukt is. Iets wat met potlood volgens mij onmogelijk is.

Marlieke
Reply

Dat vind ik ook mooi, maar dat wordt echt lelijk bij me. Ik vind nu de potloden fijn werken. Beperken met een aantal kleuren is de oplossing… Hahaha Ik ben wel benieuwd naar jou ontplofte regenboog 🙂

Reply

Wauw, super mooi! Vooral die laatste. Hoe kan jij nou niet tevreden zijn?!

Marlieke
Reply

Ahh dank je wel… Het kan in ieder geval altijd wat mooier 🙂

Laat hier je reactie achter