Kerst staat voor de deur!

18 december 2016

Kerst staat voor de deur!

18 december 2016

Volgende week is het kerstmis! Ja, ook in Zwitserland. Andere landen hebben vaak andere tradities, zo ook met kerst. Hoe vieren ze in Zwitserland kerst en hoe doen wij het? Ik vertel het je vandaag! 

Huis versieren

Zo zal je in Zwitserland weinig kerstbomen in huis voor de kerstdagen zien. Al worden ze wel verkocht, pas de dag voor kerst zal het Christkind hier de kerstboom brengen, versieren en de pakjes eronder leggen. 

De versiering van het huis wordt overigens al veel eerder gedaan. In principe willen ze op de eerste Advent (de vierde zondag voor kerst) het huis en tuin in kerstsfeer gemaakt hebben. Alleen hebben ze dan geen boom staan zoals wij gewend zijn.

Omdat er wat mij betreft geen kerststemming is zonder een boom, tuigen wij de boom al ver voor kerst op. Voor kerst, maar wel pas na Sinterklaas. We doen het gewoon anders en dat zorgt soms best voor vreemde blikken in ons huis. “Ach ja, die Holländer!”

Kerstkaarten

Hier doen ze eigenlijk ook niet aan kerstkaarten, maar geven ze elkaar kleine cadeautjes in de vorm van vers gebakken koekjes. Lekker hoor! Ik stuur dit jaar een stuk minder kaarten, maar ik stuur ze wel. Het hoort er wat mij betreft gewoon bij.

Met Kerst in Nederland

Wij zijn met kerst dit jaar eindelijk een keer in Nederland. Ik vind het vooral heel fijn om de dagen gewoon eens zoals anderen te vieren. Met familie om ons heen, met veel aanspraak en een mooie kerstboom die deze dagen voor de sfeer zorgt . Mijn ouders hebben van mij (via lovethat) een mooie grote boom van Tuincentrum.nl gekregen. Zo kon ik vooraf ook iets bijdragen aan hun kerstgevoel en voor hen is het natuurlijk supertof dat we na twee jaar weer eens kerst vieren met elkaar. 

En weet je wat ik zo leuk vind aan een kerstboom. Dat er ballen en ornamenten inhangen met een geschiedenis en ik kan niet wachten om deze boom straks in het echt te mogen bewonderen!

Oja en heb je voor dit jaar al een kerstboom? Wanneer de kerstboom eruit is, bestel je bij tuincentrum.nl eenvoudig een of meerdere kamerplanten om de leegte op te vullen.

 

Bedankt Thomas voor de mooie foto’s van de boom!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

2 Comments

 • Lisette Kleiweg 18 december 2016 at 07:45

  Heerlijk, die verschillen en hoe vind je de traditionele koekjes ?Hard, nietwaar ?
  Fijn dat je Kerst weer in de (Hollandse) familiekring kunt vieren, even ontspannen en opladen voor het komende jaar.
  Gezellige feestdagen gewenst en vooral een veilige reis !

 • Huiselijk genoegen 18 december 2016 at 14:14

  Leuk die verschillen. Veel plezier met het kerstfeest in NL!

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.040 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×