IOS 9.0… Leuk? Nou vooral gemakkelijk!

20 oktober 2015

IOS 9.0… Leuk? Nou vooral gemakkelijk!

20 oktober 2015

Heb je een iPhone of iPad, dan kun je hem weer upgraden naar iOS 9. Ik ben altijd enorm laks met upgraden, maar nu ik eenmaal mijn Iphone aan mijn computer heb gehangen ben ik weer helemaal up-to-date.

Lekker makkelijk

De grootste voordelen van iOS 9 is dat het weer wat extra gebruikersgemak geeft. Je bent weer wat makkelijker van de ene app naar de andere. Je kunt eenvoudig naar je computerscherm toe en ga zo maar door. De leukste en handigste veranderingen laat ik je nu zien.

Eenvoudig door je geopende apps scrollen

iphone-6-ios9Natuurlijk is dit een functie die allang bestond in de Apple producten, maar het zag er nog nooit zo mooi en vloeiend uit. Door twee keer op je ‘home’ knop te drukken, ben je binnen de korte keren weer in je Whatsapp-berichtjes of in je Facebookaccount.

Energiebesparing

ios9---energiebesparingKomt je batterijpercentage onder de 20% dan gaat, als je dat wilt, de energiebesparing aan. Deze functie zorgt ervoor dat je batterij nog langer meegaat doordat de Iphone bijvoorbeeld niet meer alle e-mails binnenharkt, alleen als je erom vraagt. Hij update apps niet meer automatisch, alleen als je op de app drukt. Extra handig is dat je deze functie ook aan kunt zetten als je nog 40% batterij overhebt. Je ziet dat de energiebesparing aan is, aan de gele batterij rechtsboven.

Terug naar de vorige pagina

terug---ios9 Klik je op een link in een Whatsapp berichtje, dan kan je via linksboven ook snel weer terug naar Whatsapp, mocht je de link toch niet zo heel boeiend vinden.

Ontdek de highlights

Highlights-ios9Het scherm voor je eerste scherm met apps is nu uitgebreid en laat je de highlights zien. Extra contactmomenten en het nieuws dat je misschien wel gemist hebt.

Scroll door je foto’s

ios900scrollfoto'sScroll nog sneller door je foto’s heen en dan bedoel ik sneller dan snel! Wanneer je een foto opent, laadt de iPhone al je foto’s onderin je scherm. Met een swipe kan je zo door je foto’s scrollen. Hij ging voor mij nog een beetje snel, maar dat went vanzelf.

Dus heb je je iPhone of iPad nog niet geüpdate, dan moet je dat maar gauw doen! Op deze site staan nog veel meer leuke tips. Deze 5 hierboven ontdekte ik na het updaten van mijn iPhone, dus er zal ook mij nog meer leuks te wachten staan.

Heb jij je iPhone al geüpdate? En wat vond jij de leukste verandering?

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

6 Comments

 • Marjon 20 oktober 2015 at 09:01

  Wat een leuke blog! Goed bedacht en heel handig! 🙂

  Liefs xx

 • Nicole Orriëns 20 oktober 2015 at 10:35

  Ik weet eigenlijk niet hoe dat moet… Ik heb een iPhone4 en weet niet of ik die kan updaten. Ik ga het mijn kinderen eens vragen!

 • RoosEnTijn 20 oktober 2015 at 13:32

  Oeps ja hier hetzelfde ! Wist niet eens dat dat kon. Ben sinds een week over op de IPhone en moet nog een boel leren 😉 Bedankt voor de tip !

 • fleursophia 20 oktober 2015 at 20:12

  Ik ben er ook nooit als eerste bij met het updaten van mijn mobiel maar nu ik dit zo allemaal lees wil ik snel updaten! 😀

 • Nicole @ Everyday-Life.nl 20 oktober 2015 at 22:36

  Ik update altijd gelijk zodra de update uitkomt! Nog nooit mis gegaan gelukkig. Ik vind die highlights pagina irritant omdat Apple bepaalt van welke media het komt. Als ik nou zelf media kon kiezen, had ik het wel een goede toevoeging gevonden.

 • […] heb je laatst al verteld hoeveel beter de iPhone is geworden met iOS 9. Bij de nieuwste update iOS9.1 is het […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.039 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×