Ik ben geen knutselmoeder

3 september 2017

Ik ben geen knutselmoeder

3 september 2017
knutselmoeder

Iedere keer proberen Eva en ik het weer en iedere keer zit er minstens 1x in ons gesprek of activiteit een ruzie in. Komt het niet van mij, dan komt het wel van Eva. Knutselen is nou eenmaal niet ons ding. Ik ben geen opgeruimd type, ik ben ook geen cleanfreak, maar ik vind knutselen met Eva niet de leukste activiteit.

En ik zeg bewust ‘met Eva’, want met Liza kan ik best wel knutselen. Dan kan ik best de rust ervoor vinden om met haar iedere dingetje te knippen of te plakken. Maar met Eva niet. Eva heeft namelijk zelf al geen rust om te knutselen en voordat ik er erg in heb is zij bij stap 5 en alles al in elkaar aan het plakken, terwijl ik nog niet eens de gebruiksaanwijzing heb doorgelezen.

Wij zijn dus geen combinatie als het om knutselen gaat. Tel daarbij op dat ik zelf dus ook niet kan knutselen en de match is compleet. Overigens helpt het idee dat er in een uur het huis vol glitters ligt (en mij kennende een week later nog steeds overal glitters te vinden zijn) daar ook niet aan bij.

We knutselen wel hoor en Eva mag ook echt zelf haar gang gaan als ze wil knutselen. Maar knutselen met mij (dat zijn vaak die knutselpakketjes van de Action ed) daar heb ik zelf een hele goede voorbereiding voor nodig. Het liefste probeer ik gewoon ieder knutselpakketje zelf eerst uit, zodat ik het Eva op mijn gemak kan uitleggen.

Gelukkig match ik met Eva op een hele hoop andere vlakken wel, dus die ene ruzie tijdens het knutselen nemen we maar voor lief. Op school knutselt ze trouwens de mooiste dingen en man-o-man, wat ben ik dan trots!

Ik ben benieuwd of er nog meer moeders zijn die niet van knutselen houden!

Uitgelichte afbeelding: knutselmoeder door shutterstock
Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

5 Comments

 • Nathalie 3 september 2017 at 06:30

  Ik doe dat supergraag hihihi

 • Marieke 3 september 2017 at 07:27

  Hahahaha, zoooo bekend! Ik vind je al knap dat je het nog doet! Hier is knutselen dat wat je doet op school en bij oma…☺️👍🏻

 • De bio babe 25 september 2017 at 15:49

  Ik ben dol op knutselen en freubelen!
  Maar wat doen jullie san voor leuks ipv knutselen?

  • Marlieke 26 september 2017 at 13:50

   Tekenen en dat soort dingen doe ik wel graag!

 • […] ik de piñata zelf te maken. Zelf, met de hulp van creatieve oma. Want deze moeder is niet echt een knutselliefhebber… Al vond ik het met deze uitleg wel prima te […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.054 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×