Er zijn niet zo heel veel programma’s die ik nog volg in Nederland. In principe volg ik niks meer van de de commerciële omroepen als RTL 4 of SBS6. Daarvoor moet ik gewoon teveel moeite doen. Veel programma’s kan je namelijk niet in het buitenland kijken. Ik mis het ook niet. Negen van de tien keer kijk ik ’s avonds gewoon iets op Netflix of hier op de zenders. Maar er zijn programma’s waar voor ik Uitzending Gemist met liefde aanzwengel. Boer zoekt vrouw bijvoorbeeld en Wie is de mol (en nog wat vreselijk foute omroep Max programma’s). Laat Wie is de Mol nou net weer begonnen zijn.

Wie is de Mol kijk je met je molboekje in de hand

Ik heb altijd het idee dat de mensen die Wie is de Mol kijken, met hun molboekje in hun hand alles opschrijven wat ze zien. Dat ze soms het beeld stilzetten en inzoomen op kleding of andere items die in het beeld rondzwerven. Deze kijkers zien zelfs nog in bed alle mogelijke mollen voorbij zweven. ‘Tunnelvisie’ is hun grootste angst. Hoe verder het programma vordert, hoe vaker je op Facebook statussen voorbij ziet komen met ‘Mijn mol zit er nog in!’ Wat een fanatiekelingen! Dat ben ik bij lange na niet.

wie is de mol

Ik ben geen echte Wie is de Mol kijker

Ik kijk met heel veel plezier Wie is de Mol. Ik heb alleen nog geen enkele keer nagedacht over wie dan eigenlijk de Mol zou zijn. Op een of andere manier interesseert me dat dus echt geen ene reet. Het spelelement vind ik leuk, maar of ik nou echt zo fanatiek wil zijn? Nee, want dan kan ik ondertussen niet even Facebooken of Instagram doorscrollen, een blog typen of heen en weer lopen naar Liza of naar de snackla (want die hebben wij ook).

Daarbij kan ik al die gezichten nooit uit elkaar houden in het begin. Ook nu weer ken ik de helft niet, dus heeft het echt geen zin om in mijn boekje op te schrijven wie wat zegt of doet. Eer ik weet wie het is, dan is er al weer iemand anders in beeld. Met die wazige aanwijzingen kan ik ook nooit wat en heb altijd het idee dat ik de domste uit de klas ben omdat ik er geen hout van snap.

Ik kijk Wie is de Mol voor spek en bonen en ik vind het prima. En jij? Ben jij een fanatieke kijker en hoe fanatiek ben je dan?

Show CommentsClose Comments

6 Comments

 • Marijke
  Posted 12 januari 2016 at 09:20 0Likes

  Oh ik ben wel echt een beetje fanatiek. Doe graag voorspellingen zit vol spanning elke keer naar de executie te kijken en blij te zijn als mijn mol er nog in zit. Maar beelden stilzetten of terugkijken of een molboekje bijhouden gaat ook mij te ver.

 • Vlijtig Liesje
  Posted 12 januari 2016 at 11:23 0Likes

  Ik snap niets van Wie is de mol. Niet alleen moet je van alles raden maar je moet echt een enorm goed geheugen hebben. Daarom vind ik er niet veel aan. BZV vind ik wel geweldig.

 • Nathalie
  Posted 12 januari 2016 at 20:37 0Likes

  Wie is de mol is zo ongeveer het enigste wat ik kijk… en dan net als jij op de niet de echte wie is de mol manier!

 • Yvonne
  Posted 30 januari 2016 at 22:05 0Likes

  Nou ik ben vast de enige op de aardbol die niet kijkt…😅

 • Tamara
  Posted 31 januari 2016 at 11:45 0Likes

  Hier geen mollenboekje of iets maar verdenk wel altijd mensen. Mijn mol zit er dan ook nog in 🙂

 • Trackback: Wie is de Mol - dit jaar doe ik mee! | Lovethat

Laat hier je reactie achter