Hoe ver ga jij voor een bord met boerenkool?

2 november 2017

Hoe ver ga jij voor een bord met boerenkool?

2 november 2017

Emigreren heeft soms zijn voor- en nadelen. Het grootste nadeel is toch wel dat ze hier qua eten zooooo achterlopen op het Nederland šŸ™‚ Waar we in Nederland geen spƤtzle eten, eten ze hier geen boerenkool. Of ja, in een chips vorm (dat recept moet ik nog zoeken) of als pittige oliedipsaus. Lekker hoor, daar niet van, maar de boerenkool gestampt met aardappelen, spekjes en een rookworst? Dat kennen ze hier niet.

Dus ga ik 1 keer in de maand naar de grote Migros in de stad en hoop ik daar boerenkool te vinden. Deze is dan nog niet gesneden en ook nog eens enorm duur, maar voor een lekkere maaltijd met tevreden gezichten aan tafel, heb ik dat werk er graag voor over. Ik verbaasde me vandaag wel over het verschil met Nederland. Ik kocht in Nederland altijd gesneden boerenkool, of zelfs boerenkool uit de vriezer voor 99 ct. Daarbij vond ik het ideaal dat je bij de Plus een kilo voor geschilde aardappelen kon kopen. Een rookworst erbij, die ik vaak in de aanbieding op voorraad kocht en spekjes om uit te bakken. Ik was vaak nog geen 6 euro kwijt. Hoe anders is dat hier. De boerenkool was Chf 5,30, de aardappelen moest ik zelf schillen. Uiteindelijk bleken spekblokjes op in de winkel, die al best prijzig zijn hoor en moest ik een blok spek kopen (7 frank). Gelukkig hadden we de rookworst nog op voorraad.

Het was geen goedkope maaltijd zoals normaal in Nederland en ik was ook niet binnen een half uur klaar, maar oh wat was dƔt lekker! We hebben zo lekker gegeten. Allemaal, de borden waren snel helemaal leeg en helaas de pan ook.

Over 6 weken zijn we voor een kort familieweekend in Nederland en koop ik op de weg terug uiteraard verse boerenkool, geschilde aardappelen Ć©n een nieuwe rookworst.

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • […] een ritje naar de supermarkt omdat we boerenkool willen eten! Afgelopen donderdag kon je lezen hoe ver we gaan voor een bord boerenkool Dinsdagochtend breng ik Liza wandelend naar de Spielgruppe. Daarna ren ik heerlijk (berg af) mijn […]

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.730 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×