Hekel aan de weerapps

26 juli 2016

Hekel aan de weerapps

26 juli 2016

Het weer. Iedereen heeft het erover en iedereen kijkt standaard naar de weerapps om te kijken wat voor weer het dan wordt. Maar hoe vaker ik naar zo’n weerapp staar, hoe vaker ze het mis hebben.

Ik hoor het mijn moeder nog zeggen aan de keukentafel; “Het regent nu.” Ze keek niet eens naar buiten! En nee, buiten was het gewoon oke weer en vooral: droog! Waar ik vroeger het idee had dat de indicatie van het weer nog wel klopte en je een soort van vooruit kon plannen, is dat de laatste maanden helemaal niet zo. Geven ze de hele dag regen en onweer op, dan is het hoogstens bewolkt. En is het buiten minimaal 20 graden dan geeft een andere weerapp me de melding dat het vriest! Het vriest! Nou in de zomer moet het toch wel erg ver gaan wil het vriezen toch?

Als een echte kenner naar het weer kijken

Dus voortaan kijk ik wel gewoon naar buiten. Kijk ik als een echte kenner naar wolken, naar hoe de wind staat en wat mijn gevoel aangeeft. Dan zitten we er bijna nooit naast. Als ik wil weten waar de regenwolken zijn en hoe de onweerswolken zich ontwikkelen, dan kijk ik dan wel weer even op een app. Maar ik laat me niet meer leiden door die stomme apps die toch niet kloppen! img_5840

 

 

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

3 Comments

 • Nicole 26 juli 2016 at 05:34

  Ik herken de frustratie! Ben wel eens een dagje thuis gebleven van een pretpark omdat het de hele dag zou regenen. Niet dus! En ook eens zeiknat geregend tijdens het wandelen met de honden omdat het pas over een uur zou regenen…

 • Nicole Orriëns 26 juli 2016 at 09:27

  Ik kijk niet zo vaak op weer apps moet ik zeggen. Hoogstens check ik buienradar om te kijken of ik de was kan buiten hangen.

 • Marijke 26 juli 2016 at 21:41

  Zo herkenbaar! Zou ze eigenlijk gewoon van mijn telefoon af moeten gooien en weer lekker vertrouwen op mijn gezonde verstand! Werkt prima!

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×