Nee, niet vandaag. Morgen. Vandaag staat dan ook in het teken van morgen. Want morgen wordt het best een drukke dag. Al is het alleen maar omdat we tussen de middag 12 kinderen uit school te eten krijgen. TWAALF!!!

Goedemorgen!

Al om 8 uur ’s ochtends sta ik met Eva in de klas om haar verjaardag te vieren. Op school hebben ze woensdag ook een drukke ochtend met Eva’s verjaardag en een bezoekje van de politie. Met de politieagent gaan ze de weg op en krijgen ze verkeersles. Eva’s verjaardag is daardoor naar 8 uur ’s ochtends verschoven. Lekker vroeg voor een cupcake met een marshmallow ballerina 😉

Aan taaaaafel

Tussen de middag moeten de kinderen dus eten krijgen en nog een uurtje kunnen spelen bij ons thuis, voordat we de berg op lopen naar de volgende feestlocatie. Eva viert haar verjaardag samen met een vriendinnetje. Ik hoef de kids dan ook niet zo heel lang te vermaken (yeah!), maar ze moeten wel vermaakt worden.

Voor de lunch heb ik spaghetti bedacht. Een makkelijke versie, ik ga er niet vanuit dat ze heel veel eten. Beetje worstjes ernaast en wat brood. Meer hebben die Zwitserse kindjes toch niet nodig? Ja drinken. Gelukkig zijn de meeste al bijna 6 en lekker zelfstandig. Ik gok dat dat wel goed gaat.

Spelen maar?

We hebben het geluk dat het ook woensdag schitterend weer is en de kinderen wat mij betreft lekker buiten zijn. Buiten hebben we een speelhuis, trampoline en een zandbak. Iets qua spel kan ik hier toch wel mee bedenken?

Daarna gaan we de berg op, op naar de volgende feestlocatie. De kinderen kunnen natuurlijk lopen, maar we kunnen daar ook iets feestelijks van maken. Mmm… Zal ik ze dat toch allemaal een mooie muts laten knutselen, zodat ze in een optocht naar boven kunnen?

Misschien en ik denk dan nu maar even hardop, moet ik ook gewoon wat te knutselen klaar leggen. Kettingen om te rijgen? Toverstafjes om te knutselen? Een muts zoals we vanuit de klassen kennen en de kinderen hier niet?
Of zullen we een speurtocht doen? Maar hoe dan? Ik heb geen tijd om een speurtocht uit te zetten eigenlijk 🙂 Misschien een zoektocht zoals vorig jaar? Waahhhh…

Ik heb dus zo last minute nog wat hulp nodig. Kan jij me helpen met iets eenvoudigs, maar toch wat leuks?

 

Show CommentsClose Comments

4 Comments

 • Ellen
  Posted 27 september 2016 at 05:16 0Likes

  Eenvoudig en leuk? Je laat je telefoon rinkelen en doet alsof je tegen die politieagent praat. “Verjaardagscadeaus gestolen? Ja klopt, Eva is ook jarig!”
  En dan zeg je tegen de kinderen dat er een cadeautjesdief rondloopt. Eén van de volwassenen is ondertussen al de berg op gegaan en laat vanaf jullie huis tot het huis van die vriendin overal proppen / stukken cadeaupapier achter. Wedden dat je heel snel boven bent met die hele meute?

 • Jen
  Posted 27 september 2016 at 05:55 0Likes

  Hier is het verstoppen van chocolademunten (die in zo’n netje zitten) in de tuin altijd een succes. Al heel vaak gebruikt tijdens verjaardagsfeestjes.
  Stuk of twintig munten verstoppen en wanneer iemand er eentje heeft gevonden in de schatkist stoppen. Als ze allemaal zijn gevonden de schat verdelen onder de kinderen.

 • Annemieke Van Bochove-van Oostende
  Posted 27 september 2016 at 07:15 0Likes

  Wij lieten ze onderweg wat opdrachtjes doen, bijv lievelingsdier nadoen. Evt weg met ballonnen uitzetten? Als je genoeg wcrollen hebt, een verrekijkrr voor onderweg knutselen? Misschien vind je nog ideetjes op mijn blog, heb daar feestjes vd laatste jaren beschreven…

 • Netty Emmen
  Posted 28 september 2016 at 13:17 0Likes

  Van Harte Gefeliciteerd met Eva en een hele fijne dag! Groetjes, Netty 😘📦🎂🍭

Laat hier je reactie achter