Er was eens… Heks! Heks!

Er was eens een klein meisje dat altijd maar meegesjouwd werd. Want als je het kleine zusje bent van een meisje van vier dat het regelmatig buiten op een krijsen zet, dan weet je het wel. Soms was er gewoonweg geen tijd om dat kleine meisje een jasje aan te trekken en koud dat ze het dan had! Het arme kind had het zwaar, want met snot op de loer en oorpijn nog vers in het geheugen, wilde zij liever niet kou vatten. Soms trok haar moeder gauw een fleecedeken uit een kamer mee en wikkelde haar daarin, maar echt ideaal was dat niet. Dus bedachten ze wat anders. Een poncho met muts en een lekkere dikke voering. Dit kon ze snel aanschieten en was ook nog een lekker warm. Wat een uitkomst!

Maar wat niemand wist was dat die poncho geheime krachten had. Wanneer het meisje de poncho aantrok, dan veranderde zij in een heks! Een heks die van haar zusje een aap kon maken (met bijbehorende geluiden) en dat deed ze dan ook met liefde. Heks heks!

heksen

De poncho werd overigens gemaakt door de schoonmoeder van mijn overbuurvrouw. Heks Heks!

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

5 Comments

Laat hier je reactie achter