Er was eens… Heks! Heks!

9 november 2014

Er was eens… Heks! Heks!

9 november 2014

Er was eens een klein meisje dat altijd maar meegesjouwd werd. Want als je het kleine zusje bent van een meisje van vier dat het regelmatig buiten op een krijsen zet, dan weet je het wel. Soms was er gewoonweg geen tijd om dat kleine meisje een jasje aan te trekken en koud dat ze het dan had! Het arme kind had het zwaar, want met snot op de loer en oorpijn nog vers in het geheugen, wilde zij liever niet kou vatten. Soms trok haar moeder gauw een fleecedeken uit een kamer mee en wikkelde haar daarin, maar echt ideaal was dat niet. Dus bedachten ze wat anders. Een poncho met muts en een lekkere dikke voering. Dit kon ze snel aanschieten en was ook nog een lekker warm. Wat een uitkomst!

Maar wat niemand wist was dat die poncho geheime krachten had. Wanneer het meisje de poncho aantrok, dan veranderde zij in een heks! Een heks die van haar zusje een aap kon maken (met bijbehorende geluiden) en dat deed ze dan ook met liefde. Heks heks!

heksen

De poncho werd overigens gemaakt door de schoonmoeder van mijn overbuurvrouw. Heks Heks!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

5 Comments

 • Geertje... 9 november 2014 at 10:04

  Hahaha, geweldig! Leuk poncho!!!

 • mamakletst 9 november 2014 at 10:29

  Leuke poncho! En wat is dat toch makkelijk voor meiden. Luuk vindt het helemaal niet leuk om zijn jas aan te krijgen. Maarja, iets anders stoers is er ook niet echt geloof ik 😉

  • Marlieke 9 november 2014 at 11:06

   Voor jongens kan een poncho toch ook? Een andere stoere kleur of een gave gebreide! Liza heeft inmiddels ook de jas van haar zus aan, die zit wat ruimer en is makkelijker aan te krijgen. Alleen de mouwen zijn met maat 86 wat lang 🙂

 • Mama van Vesper 10 november 2014 at 10:37

  super leuk 😀

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.719 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×