Die Zwarte Piet-discussie…

Vol verbazing heb ik het afgelopen jaar geluisterd, gekeken en me enorm geïrriteerd aan de hele Zwarte Piet-discussie. Zwarte Piet is in mijn ogen iemand die door schoorsteen gaat en daardoor gewoon altijd zo zwart als roet is. Zo gaat toch ook het liedje? “Ook al ben ik zo zwart als roet, ik meen het toch goed?” Natuurlijk snap ik dat mensen zich hieraan storen, maar wat dan? Een heel kinderfeest veranderen? Wat een onzin. En juist dat gaat nu gebeuren.

En weet je wat nou het gekke is? Ik vind het nu helemaal niet erg meer. De nieuwe generatie groeit gewoon op met andere en verbeterde liedjes en het ‘zwarte piet verhaal’ verdwijnt eindelijk naar de achtergrond. Sinterklaas wordt weer een leuk feest, zonder politieke discussies en mediagezeik. Het wordt tijd dat we ons weer concentreren op het leuke aspect van Sinterklaas en dus roep ik iedere moeder op om de nieuwe sintliedjes te gaan leren. Wist je trouwens dat er in deze liedjes ook niet meer gesproken wordt over stoute kinderen, de roe en kaatsenballen? En zo zijn er nog veel meer positieve veranderingen. Lees zelf maar!

  • Je download de nieuwe teksten hier en oefenen maar!!!!
Een klein deel van de aangepaste liedjes.
Een klein deel van de aangepaste liedjes.

Maak jij je druk om ons Sintfeest of accepteer je de veranderingen voor de toekomst?

Filed under Feestdagen, Kinderen
Tagged , , ,
%d bloggers liken dit: