De acht leukste kerstfoto’s die je vandaag kunt maken

21 december 2014

De acht leukste kerstfoto’s die je vandaag kunt maken

21 december 2014

IMG_0538Zoals jullie weten heb ik een zwak voor fotografie. Ik heb zo ontiegelijk veel foto’s en filmpjes van de kids in allerlei dagelijkse situaties. Vaak, eigenlijk te vaak, maak ik deze gewoon met mijn iPhone. Geen probleem, de iPhone maakt prima foto’s. Maar prima is niet perfect en die horen er toch ook in het fotoalbum te zitten. Vorige week heb ik weer een begin gemaakt om mijn kids weer wat vaker met de digitale camera vast te leggen. In dit donkere huis kom ik zelfs met mijn 24 mm (1.4 f) lens niet ver, maar gelukkig is daar de externe flitser!

Ik heb die externe flitser inmiddels weer een soort van onder controle (blijf dat toch een lastig apparaat vinden) en daarom vond ik dat het vandaag misschien wel tijd werd voor wat kerstfoto’s. Omdat ik geen perfecte moeder ben, heb ik geen zwarte hoed in huis. Ik heb ook geen berenvelletje en geen rode kerstballen.

Je moet ook niet kijken naar wat je niet hebt, je moet kijken naar wat je wel hebt. Dat is een dochter van 9 maanden die houdt van het spelen met lichtjes, met de perfecte vetrolletjes en hopelijk een perfecte zus die graag meewerkt?

Mocht jij je vandaag nog vervelen en nog het perfecte cadeautje voor bij het kerstdiner van je (schoon)ouders zoeken, dan heb ik 8 leuke foto’s die eenvoudig zijn om na te maken… Zeg ik nu! Het resultaat zal ik delen, ook als het enorm mislukt. Dat beloof ik!

kerstinspiratie

Fotocredits
 Coverfoto: Melissa Diep Photography: melissadiep.com

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

5 Comments

 • eigenwijsje2014 21 december 2014 at 08:14

  Ik ben dan eigenlijk juist wel naar jouw foto’s benieuwd! Ik heb helaas geen externe flitser dus daar baal ik wel van. Ga wel kijken hoe ver ik kom vandaag met mijn 50mm lens.

  • Marlieke 21 december 2014 at 08:30

   Ik heb al een eerste poging gedaan. Natuurlijk ging liza alle kanten op, behalve de goede!

 • Marieke 21 december 2014 at 09:12

  Jammer dat we geen kerstmuts hebben maar ga straks zeker is aan de slag met de lichtjes. Leuk! Tenminste denk ik haha. Op de kast vind hij ze wel erg interessant dus hopelijk blijft hij voor de foto zitten.

 • CrazyGreatLife 22 december 2014 at 00:31

  Ik baal dat de lampjes al in de kerstboom hangen. Misschien toch nog maar even een setje erbij kopen 😉

 • […] heb je mijn inspiratiepost kunnen lezen voor leuke en makkelijke kerstfoto’s. Ik heb je beloofd om mijn resultaat te […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.040 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×