Soms mis ik het bruisende van Rotterdam. De dynamiek, de mensen, de winkels, de cultuur en architectuur. Waar wij wonen is de dichtsbijzijnde stad Alstätten. Een schitterend plaatsje, maar het mis toch echt het wereldse gevoel dat ik bij Rotterdam heb. St. Gallen is de hoofdstad van ons Kanton en heeft wel die dynamiek van een grote stad. En het heeft meer. Het heeft fantastische oude straatjes, mooie kunstwerken, kroegen en restaurantjes, cultuur en winkels!

St. Gallen – in en rond de abdij

Hoewel ik niet zo heel vaak ga, weet ik toch de weg in de stad en kan ik echt uren slenteren en me verwonderen over de schoonheid. Ik weet zeker dat ik de helft van die mooie plekjes nog niet heb gezien. Op een of andere manier blijf ik hangen rond de bijzondere Abdij / Stiftskirche. Hoe vaak ik hier ook ben geweest. Ik blijf er stil van vallen. Dit weekend was ik er weer en vandaag deel ik wat foto’s!

Bezoek St. Gallen
In de omgeving

Bezoek St. Gallen
De prachtige kathedraal

Bezoek St. Gallen
De binnenkant van de kathedraal

Bezoek St. Gallen
Een rommelmarkt (al zullen ze dat hier in Zwitserland vast anders noemen) op het plein naast de kathedraal

Bezoek St. Gallen
Zie je de scheve daken!
 

Show CommentsClose Comments

2 Comments

Laat hier je reactie achter