Bezoek St. Gallen en haar prachtige straatjes

Bezoek St. Gallen en haar prachtige straatjes

Soms mis ik het bruisende van Rotterdam. De dynamiek, de mensen, de winkels, de cultuur en architectuur. Waar wij wonen is de dichtsbijzijnde stad Alstätten. Een schitterend plaatsje, maar het mis toch echt het wereldse gevoel dat ik bij Rotterdam heb. St. Gallen is de hoofdstad van ons Kanton en heeft wel die dynamiek van een grote stad. En het heeft meer. Het heeft fantastische oude straatjes, mooie kunstwerken, kroegen en restaurantjes, cultuur en winkels!

St. Gallen – in en rond de abdij

Hoewel ik niet zo heel vaak ga, weet ik toch de weg in de stad en kan ik echt uren slenteren en me verwonderen over de schoonheid. Ik weet zeker dat ik de helft van die mooie plekjes nog niet heb gezien. Op een of andere manier blijf ik hangen rond de bijzondere Abdij / Stiftskirche. Hoe vaak ik hier ook ben geweest. Ik blijf er stil van vallen. Dit weekend was ik er weer en vandaag deel ik wat foto’s!

Bezoek St. Gallen

In de omgeving


Bezoek St. Gallen

De prachtige kathedraal


Bezoek St. Gallen

De binnenkant van de kathedraal


Bezoek St. Gallen

Een rommelmarkt (al zullen ze dat hier in Zwitserland vast anders noemen) op het plein naast de kathedraal


Bezoek St. Gallen

Zie je de scheve daken!

 

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

2 Comments

Laat hier je reactie achter