Beeldbellen is helemaal van nu

21 februari 2016

Beeldbellen is helemaal van nu

21 februari 2016

Inmiddels ben ik wel aan het beeldbellen gewend, maar 5 jaar geleden voelde ik me zo bekeken tijdens het bellen. Ik deed echter alles om mijn pasgeborene aan de wereld en vooral aan mijn ouders en schoonmoeder te laten zien. Zo ook beeldbellen. Destijds belden we via Skype, inmiddels bellen wij voornamelijk via Facetime met de rest van de wereld.

Facetime vs Skype

Wat is het verschil tussen Facetime en Skype? Het grootste verschil is dat Skype op alle telefoons, tablets en computers is te gebruiken en Facetime alleen op producten van Apple. Daarbij is Skype ook uit te breiden naar gesprekken met meerdere personen tegelijk. Voor Facetime heb ik dit nog niet gezien. Het voordeel van Facetime is weer dat als je overal een Apple apparaat hebt staan, dat het wat handiger werkt. Je hebt geen speciale inloggegevens nodig en dat is gewoon fijn.

Voordeel van beeldbellen

Vooral nu we in het buitenland wonen, maar ook toen we niet in de buurt van mijn ouders woonden is beeldbellen superfijn. Je ziet elkaar, je ziet elkaars emotie, je kunt je niet even laten afleiden want dat ziet iedereen, maar je neus peuteren is er ook bij natuurlijk. Het grootste voordeel vind ik dat mijn ouders alles meemaken van mijn kinderen. Ze zien hun kunstjes, ze kunnen hun verhalen vertellen en Eva kan haar verhaal ook kwijt. In plaats van dat we ver weg zijn, zijn we eigenlijk heel dichtbij.

beeldbellen
De kusjes die ze via facetime krijgen zijn bijna net zo fijn!
Dat bleek wel toen Liza nog een stuk kleiner was. Ze had mijn ouders zo goed als een half jaar niet meer in het ‘echt’ gezien en toch, hoe eenkennig ze was, dook ze direct in de armen van mijn moeder. Ik ben nog nooit zo blij met Facetime geweest als toen!

Lief he!
Lief he!

Ben jij vaak aan het beeldbellen?

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

3 Comments

 • Sabine 22 februari 2016 at 04:30

  Ook zonder kinderen is dit geweldig! šŸ˜€ Facetime ken ik niet (heb ook geen Apple), maar Sypen doe ik heel vaak, niet alleen met mijn ouders, maar ook met vriendinnen. Echt alsof je bij elkaar op de bank zit haha. Met kinderen is het extra leuk en ideaal om ze vertrouwd te houden met de grootouders en ooms en tantes.

 • Nicole OrriĆ«ns 23 februari 2016 at 09:07

  Alleen toen mijn middelste zoon in het ziekenhuis lag. Toen heb ik met hem ‘gefacetimed’.

 • Karin 23 februari 2016 at 14:12

  Beeldbellen, dat is het juiste woord ja! Mijn dochter doet niets liever dan ‘bellen’ met haar oma via de I-pad, maar we gebruiken daarvoor Facetime, en we noemen het vaak ‘skypen’. Misschien dat ze hierdoor het verschil snapt.

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×